Toneel / Film

Kees de Jongen (1970)

Drie theaterstukken (1979):

  • Ajax-Feyenoord
  • Kees de Jongen
  • Mensch durf te leven

Liefde en Lange Vingers (1975), een televisiefilm uit 1975 van Gerben Hellinga over de lotgevallen van het in Indonesie geboren meisje Julia en de Hollandse jongen Rob die verliefd worden en samen naar de grote stad gaan om daar een bestaan op te bouwen.

Vlinders (1978)

Vlinders – een film over dans en dansers

Uitzenddatum: 24 mei 1978

Vlinders – een film over dans en dansers
Omroep: NOS

Film van Gerben Hellinga, waarin hij Het Nationale Ballet een jaar lang op al zijn schreden volgt: tijdens het dagelijks leven van de dansers, repetities en uitvoeringen, tijdens onderlinge gesprekken in kleedkamers en foyer, in het vliegtuig op weg naar de VS en tochtjes door New York. Met medewerking van Rudi van Dantzig, Toer van Schayk, Hans van Manen, Han Ebbelaar en Alexandra Radius.

Bron: Catalogus Instituut voor Beeld & Geluid

Mensch, durf te leven (2005):
Op een koude winteravond in november 1927 worden de cabaretier Jean-Louis Pisuisse en zijn vrouw Jenny Gilliams voor een theater op het Amsterdamse Rembrandtplein neergeschoten….Over deze crime passionel schreef Gerben Hellinga in 1979 een toneelstuk dat destijds met veel succes werd opgevoerd door Het Publiekstheater, met onder meer Jules Croiset in de rol van Pisuisse.

De Zoon van Louis Davids (1983) samen met Jacques Klöters

Semmelweis (1992)

Reacties zijn gesloten.